A toxoplasmosis jelentősége terhesség során

Toxoplasma gondi

Megjelenés: Toxoplasma gondii: új felismerések? Az orvosi közvélekedés toxoplasma gondi a Toxoplasma gondii fertőzés általában nem érdemel különösebb publicitást.

férgeket találni álmában

A legtöbb esetben a fertőzés tünetmentes, vagy enyhe, magától múló influenzaszerű betegség képében jelentkezik, és csak az arra érzékeny csoportokban okoz súlyosabb szövődményeket. Ezek a csoportok a terhes nők, ill. A fertőzés szövődményeinek interpretációja is ellentmondásos.

Toxoplasma gondii

Egyes, újabb vizsgálatok szerint kérdőjeles az immunkompromittált betegeken előforduló T. Egyelőre nincsenek egzakt adatok, és az elérhető információ is csekély. Újabb kutatások eredményei alapján egyes pszichiátriai betegségek, és adverz viselkedési reakciók is kapcsolatban állhatnak a T. Ez évben mutatták ki, Pedersen és mtsai az összefüggést a fertőzés és az önsértő viselkedés, ill. Pearce és mtsai a fertőzés és a bipoláris zavarok között.

Horváth Balázs, Dr.

Az első vizsgálatban, Dániában A szeropozitív nők körében több volt az önsértő viselkedés, emelkedett a szuicid késztetés. Ok-okozati összefüggést nem állapítottak meg.

paraziták parazita kezelés

A második vizsgálatban szintén a fent jelzett paramétert vizsgálták, az US third National Health and Nutrition Survey keretében, személyen. A fertőzés megléte valóban korrelált a bipoláris zavarokkal, de statisztikailag szignifikáns kapcsolat itt sem volt kimutatható a fertőzés ténye és pl.

Természetesen a korreláció nem oki összefüggés.

mi okozza a hüvely nemi szemölcsét

Ezek az észlelések mégis kérdéseket vetnek fel, és azt a feltételezést, hogy a T gondii fertőzés érintheti az agyműködést. A fertőző ágens L-dopa kódoló génekkel bír, mely dopamin-prekurzor és patkányokban a dopamin és egyéb neurotranszmitterek működését modulálja.

Nagykiterjedésű, és hosszú távú vizsgálatok szükségesek a toxoplasma gondi pontos tisztázása céljából.

a vitiligo parazita