Szívférgesség kimutatása, kezelés és megelőzése - 2. rész | Lőrinci Állatorvosi Rendelő

Szivféreg vedelem

Esetek Megelőzés A betegség jellegéből adódóan kiemelt szivféreg vedelem szerepe van a szűrővizsgálatoknak.

elhalt pinwormok

Alapvetően a megelőzésre használható szerek első alkalmazása előtt is javasolt egy parazita galandféreg vizsgálat elvégzése.

Amennyiben a vérvizsgálat negatív lesz, akkor lehet elkezdeni a védekezést folyamatosan tavasztól őszig, az állat élete végéig.

Szúnyogok terjesztette bőr- és szívférgesség Magyarországon

A szívférgesség szúnyogok közvetítésével terjed. A szúnyog vért szív egy fertőzött állatból, ekkor a vérrel együtt a féreg lárvalakjai mikrofilaria is a szervezetébe jutnak. A lárvák a szúnyogban tovább fejlődnek megfelelő külső hőmérséklet mellett kb.

hogyan lehet megölni egy féreg

Védekezéskor tehát két ponton akadályozhatjuk meg a betegség terjedését: 1. Szúnyogokat távol tartó készítmények folyamatos használata: nem tudja beoltani a lárvákat kedvencünkbe. A bejutott lárvákat elpusztító készítmények folyamatos használata: a bejutott lárvákat semmisíti meg.

féreg mint a damil

A leghatékonyabb módszer, ha kombinációban alkalmazzuk ezeket a szereket tavasztól őszig, a szúnyogidőszakban. Természetesen a megelőzésben figyelembe kell venni, hogy egyéb külső élősködők ellen bolhák, kullancsok megfelelő védelmet nyújtó készítményt is használjunk kedvencünknél, valamint az egyes szerek használati módja spot on, tabletta, nyakörv is szempont lehet. Például nem biztos, hogy egy gyakran kozmetikába járó vagy természetes vizekben pancsolni szerető kutyánál a spot on a legideálisabb választás, hiszen a folyamatos vizes közeg szivféreg vedelem a hatékonyságot.

csiko feregtelenites

Illetve egy finnyásabb kutya szívesebben fog egy ízesített tablettát elfogyasztani ahelyett, hogy havonta a torkán tuszkolná le azt a gazdi. Minden állatnál érdemes tájékozódni a lehetőségekről és kikérni egy állatorvos tanácsát.

paraziták kiűzésére szolgáló gyógyszerek

Termék neve.