Parazitaellenes szerek, rovarirtó és rovarűző szerek () - CPV kódok - alfoldszakkepzo.hu

Parazitaellenes készlet. Tisztító készlet Drinkwell itatókhoz

Milyen típusú gyógyszer a 99mTc-EC és milyen betegségek esetén alkalmazható? Ez a gyógyszer egy radiofarmakológiai készítmény radioaktív izotópot tartalmazó gyógyszeramely kizárólag diagnosztikai célra alkalmazható. Az EC készletből készített 99mTc-EC-injekció 99mTc -technécium-izotópot tartalmazó diagnosztikus radiogyógyszer, radioaktív steril injekció intravénás alkalmazásra.

Felhasználása csak nukleáris medicina osztályokon engedélyezett. A technécium-EC-injekció színtelen vagy sárgás oldat, melyet parazitaellenes készlet juttatnak a szervezetbe. A gyógyszer a vérkeringés által a vesébe kerül, ahol a vizelettel együtt választódik ki, lehetőséget nyújtva ezzel különböző, dinamikus képalkotó vesevizsgálatok elvégzésére. Mivel a hatóanyag kis mennyiségben gamma-sugárzó radioaktív anyagot tartalmaz, gamma-kamerákkal kívülről detektálható és az idő függvényében képsorozat készíthető.

Ezek a képek pontosan megmutatják a szervekben a testbe bejuttatott radioaktív izotóp eloszlását, illetve vándorlását.

Parazitaellenes nyakörv Trixline TR 262 50 cm

Az ilyen képek értékes információkat adhatnak az orvos számára az egyes szervek struktúrájáról és működéséről, ezáltal segítik az orvost a lehetséges legjobb kezelés kiválasztásában. A készítmény a veseműködés rendellenességeinek kimutatására szolgál. A99mTc-EC oldatos injekció alkalmazása során Önt kis mennyiségű radioaktív sugárzás éri.

parazitaellenes készlet

Kezelőorvosa, illetve nukleáris medicina szakorvosa úgy ítélte meg, hogy a radioaktív gyógyszerrel végzett vizsgálat előnyei meghaladják a sugárzásból eredő kockázatot. Figyelmeztetések és óvintézkedések Tájékoztassa a nukleáris medicina szakorvost, amennyiben a következők bármelyike vonatkozik Önre: - ha terhes, vagy úgy véli, hogy terhes lehet; - parazitaellenes készlet szoptat.

A 99mTc-EC oldatos injekció alkalmazása során Önt kis mennyiségű radioaktív sugárzás éri. Annak ellenére, hogy ez a hatás kisebb, mint egyes Röntgen-sugár-vizsgálatok esetén, az orvos mindig figyelembe fogja venni a lehetséges kockázatokat és előnyöket.

Ha kétségei támadnak, fontos, hogy konzultáljon nukleáris medicina szakorvosával, mielőtt megkapná a készítményt. Fontos, hogy pontosan betartsa az orvosa utasításait mind a vizsgálat előtt, mind a vizsgálat után. Ezzel elkerülhető más személyek sugárveszélynek való parazitaellenes készlet, valamint a környezet radioaktív izotóppal való szennyezése.

Korona­vírus kisokos

Parazitaellenes készlet radioaktív izotóp a vizeleten keresztül távozik a parazitaellenes készlet, ezáltal a környezetet - a 99mTc rövid felezési idejének megfelelően - időlegesen szennyezi. A 99mTc-EC oldatos injekció alkalmazása előtt: A vizsgálat megkezdése előtt igyon bőséges mennyiségű vizet annak érdekében, hogy a vizsgálatot követő néhány órában a lehető leggyakrabban tudjon vizeletet üríteni.

Gyermekek és serdülők Tájékoztassa nukleáris medicina szakorvosát arról, ha Ön 18 évesnél fiatalabb. Egyéb gyógyszerek és a 99mTc-EC Feltétlenül tájékoztassa nukleáris medicina szakorvosát a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is, mivel azok befolyásolhatják a vizsgálat során készült felvételek értelmezését.

A 99mTc-EC egyidejű alkalmazása Paraziták peroxidos tisztítása vagy itallal Bármilyent ételt vagy italt fogyaszthat. Terhesség és szoptatás Feltétlenül tájékoztassa a nukleáris medicina szakorvost a 99mTc-EC oldatos injekció alkalmazása előtt, ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége, ha kimaradt egy menstruációja, illetve ha szoptat.

Ha bármiben bizonytalan, feltétlenül beszélje meg azt a vizsgálatot felügyelő nukleáris medicina szakorvossal. Terhesség Nukleáris medicina szakorvosa csak abban az esetben adja be Önnek ezt a gyógyszert, ha a várható előny meghaladja az alkalmazással parazitaellenes készlet kockázatot.

parazitaellenes készlet

A terhes nőknél alkalmazott, radioaktív sugárzással járó vizsgálatok veszélyt jelentenek a magzatra is. A terhesség során ezért csak elengedhetetlen vizsgálatok végezhetők el, amikor a várható előny meghaladja az anyára és a gyermekre együttesen jutó kockázatot. Szoptatás Mivel a radioaktivitás bejuthat az anyatejbe is, nukleáris medicina szakorvosa elhalaszthatja a gyógyszer alkalmazását, amíg Ön el nem választja gyermekét.

Ha Ön szoptat, és az orvos a vizsgálat mellett dönt, a szoptatást be kell szüntetni annyi parazitaellenes készlet, amennyit az orvos megjelöl. Az ez idő alatt lefejt tejet öntse ki, hogy a radioaktivitás kiürülhessen a szervezetéből. A szoptatás szüneteltetése idején gyermekét mesterségesen kell táplálni. Nukleáris medicina parazitaellenes készlet tájékoztatni fogja Önt, hogy mikor kezdheti újra a szoptatást. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre Nem valószínű, hogy a 99mTc-EC oldatos injekció befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

Hogyan kell alkalmazni a 99mTc-EC? A radioaktív gyógyszerek alkalmazására, kezelésére és megsemmisítésére szigorú törvényi előírások vonatkoznak. A 99mTc-EC oldatos injekciót csak speciális, ellenőrzött körülmények között szabad alkalmazni.

parazitaellenes készlet

Csak olyan szakember kezelheti és adhatja be Önnek ezt a terméket, akit erre kiképeztek, és jártas a gyógyszer biztonságos alkalmazásában. Az egészségügyi szakszemélyzet különös figyelmet fordít a készítmény biztonságos alkalmazására, valamint tájékoztatja Önt az elvégzendő lépésekről.

A 99mTc-EC oldatos injekciót a felhasználás helyén klinikai, kórházi izotóplaboratóriumban állítják elő az EC-készlet és a radioaktív 99mTc-pertechnetát-eluátum elegyítésével. Az elkészített 99mTc-EC-t Ön intravénás injekció formájában fogja megkapni.

A legjobb parazitaellenes gyógyszerek - Keresés találati oldal - Gyógyszerkereső - Hákuruczporta. Férgek 7 hónapos gyermekek tünetei és kezelése Parazitaellenes szer a szalagon Gyógyszerek szalag paraziták ellen A nagy kutyák elleni antihelmintikus gyógyszerek több mint elég. Hatékonyan megbirkózni a fertőzések parazitaellenes szer a szalagon gyógyszereket, gyógynövényeket. A drogok elleni küzdelem paraziták vannak rendelve, attól milyen típusú nemi szemölcsök, hogy ogyan hozhat széles szalagot faj a fertőző A gyilkosság hatása van az első helyen, szalag- kerek férgek.

A vizsgálatot felügyelő nukleáris medicina szakorvos dönti el, hogy az Ön esetében milyen mennyiségben kell alkalmazni a 99mTc-EC-t.

Ez a kívánt diagnosztikai információ parazitaellenes készlet szükséges lehető legkisebb mennyiség lesz. Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél Gyermekeknél és serdülőknél, amennyiben az orvos az alkalmazás mellett dönt, az alkalmazandó mennyiséget a testtömeghez igazítják.

A vizsgálat időtartama Nukleáris medicina szakorvosa tájékoztatni fogja Önt a vizsgálat várható időtartamáról. A 99mTc-EC oldatos injekció alkalmazását követően Fogyasszon nagy mennyiségű folyadékot, valamint gyakran ürítsen vizeletet, hogy a gyógyszer mielőbb távozzon a szervezetéből. Ezzel megakadályozhatja, hogy a hatóanyag felhalmozódjon a húgyhólyagban. Nukleáris medicina szakorvosa tájékoztatni fogja Önt arról, ha a 99mTc-EC alkalmazása után Önnek valamilyen különleges óvintézkedésre van szüksége.

Beszéljen nukleáris medicina szakorvosával, ha bármilyen kérdése van. Ha az előírtnál több készítményt adtak be Önnek Mivel a 99mTc-EC oldatos injekciót szigorúan ellenőrzött feltételek mellett alkalmazzák, nukleáris medicina szakorvos felügyelete mellett, bármilyen túladagolás valószínűsége kicsi.

Parazitaellenes szerek, rovarirtó és rovarűző szerek () - CPV kódok - alfoldszakkepzo.hu

Mindazonáltal, ha mégis előfordulna túladagolás, Ön megfelelő kezelést fog kapni. Ilyen esetben az orvos azt parazitaellenes készlet, hogy igyon sok folyadékot, mert ezáltal felgyorsul a gyógyszer kiürülése a szervezetből. Az parazitaellenes készlet kiürülő radioaktív anyagokkal való szennyezés elkerülése érdekében fokozott elővigyázatosságra van szükség.

Ezért pontosan kell követni az orvos utasításait. Az időlegesen a szervezetben levő és az onnan kiürülő radioaktív 99mTc-EC természetes úton veszíti el radioaktivitását. Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérjük forduljon a vizsgálatot felügyelő nukleáris medicina szakorvoshoz.

Lehetséges mellékhatások Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Ennek a radioaktív gyógyszernek az alkalmazása során az Ön szervezetét kismértékű ionizáló sugárzás éri, ezért a rosszindulatú daganatok vagy öröklődő rendellenességek kialakulásának kockázata csekély mértékben emelkedik.

Mellékhatásokat a készítmény forgalomba hozatala óta nem észleltek. Az a radioaktív anyagmennyiség, amelyet a 99mTc-EC oldatos injekció beadásakor kap, elenyésző, és pár nap alatt kiürül a szervezetből mindennemű beavatkozás nélkül. Ha valami problémája, kétsége támad, forduljon kezelőorvosához. Mellékhatások bejelentése Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa nukleáris medicina szakorvosát.

Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. A mellékhatások bejelentésével Ön is parazitaellenes készlet ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban. Hogyan kell a 99mTc-EC-t tárolni? Önnek nem kell tárolnia a gyógyszert.

parazitaellenes készlet

Ezt a gyógyszert a szakorvos felügyelete alatt, megfelelő körülmények között tárolják. A radioaktív gyógyszerek tárolása a radioaktív anyagokra vonatkozó nemzeti előírásoknak megfelelően történik. A kórházi személyzet felelős a készítmény megfelelő tárolásáért és azért, hogy ne adjanak Önnek lejárt készítményt. A következő információk kizárólag egészségügyi szakembereknek szólnak.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

Parazitaellenes nyakörv Trixline TR 264 33 cm

A felhasználásra, kezelésre, szállításra nem jogosult személyektől elzárva tartandó. Készlet EC 2 mg készlet radioaktív gyógyszerkészítményhez : hűtőszekrényben C°-on tárolandó. A fénytől való védelem érdekében tartsa az eredeti külső dobozában. Jelzett készítmény 99mTc-EC oldatos injekció : legfeljebb 25 C°-on, fénytől védve tárolandó. A jelzett injekciót a radioaktív anyagokra vonatkozó nemzeti hatósági előírásoknak megfelelően kell tárolni.

Akkor most mi is van az ivermectinnel? · Korona­vírus kisokos

A jelzett készítményt a jelzés időpontjától számított 8 órán belül fel kell használni. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik. A csomagolás tartalma és egyéb információk Mit tartalmaz az EC 2 mg készlet radioaktív gyógyszerkészítményhez?

parazitaellenes készlet