Toxikológia

Mérgező hatékonyság, Hírlevél feliratkozás

Tartalom

  Támogasd a munkánkat! Annak ellenére, hogy a légi úton kijuttatható kémiai irtószerek engedélye toxikológiai okok miatt és az EU-s normatíváknak megfelelően ben megszűnt, a Nemzeti Népegészségügyi Központ NNK napra újra engedélyezte a deltametrin és természetes piretrin hatóanyagtartalmú biocid termékekkel történő légi szúnyoggyérítést.

  mérgező hatékonyság

  Az NNK tájékoztatása szerint a döntés hátterében járványügyi megfontolások állnak, mivel Magyarországon mérgező hatékonyság idegenben honos inváziós faj jelent meg, amelyek trópusi betegségek kórokozóit terjeszthetik. Az Ökológiai és Botanikai Intézet az egyik inváziós faj, az ázsiai tigris- vagy zebraszúnyog Aedes albopictus hazai elterjedését már vizsgálja, és az eddig begyűjtött minták negatív eredményeket szolgáltattak a tesztelt vírusok jelenlétére.

  Ráadásul az inváziós fajok csak egy-egy megyében fordulnak előígy a célterületek kijelöléséhez egy előtérképezés szükséges — állítják az ökológusok.

  mérgező hatékonyság

  Szerintük enélkül az irtási gyakorlat kis hatékonyságú lesz, viszont az ország nagy részén értelmetlen környezetterhelést eredményez. A szer egészségügyi hatását már emberben is kimutatták. Kapcsolódó cikkek a Qubiten:.

  mérgező hatékonyság