Kígyó paraziták. Account Options

Kígyók paraziták.

Még több cikk

Pete: A peték kissé ragadósak, amikor lerakásra kerülnek, így a felületre könnyebben felragadnak, ugyanakkor gyorsan kiszáradnak, és amikor ez bekövetkezik szabadon elgurulhatnak. A peték tojásalakúak, gyémántfehér színűek. Méretük 0,34 mm x 0,23 mm. A kikelési idő 20°C-os hőmérsékleten négy nap óramíg 30°C-on kb. Ha a pete két hétig 2°C-on vagy 24 órán keresztül 40 °C-on van, akkor elpusztul. A dehidratáció is fontos korlátozó tényező a pete fejlődése szempontjából.

  • Inni féregtablettákat
  • Vermox antihelminthic gyógyszer

Lárva: A petéből lárva fejlődik ki, amely fehér színű és hatlábú. A lárvát rövid serték borítják, melyek közül három testvégi nagyon hosszú. Az átlagos méretük 0,38mm x 0,24 mm.

A lárvának gyenge, kezdetleges szájszerve van, és nem táplálkozik semmit. Lassú, lomha mozgású, ugyanazon a helyen marad, ahol kikelt, mindaddig, amíg átalakul protonimfává.

Tartalomjegyzék

Protonimfa: A protonimfa fehér —világosbarna színű, kb. A testét rövid sörték borítják, nyolc lába van.

kígyók paraziták

A protonimfa az első aktív, táplálkozó fejlődési stádium kifejlett szájszervvel, karmokkal. A vérszívást követően a test színe sötét barnává válik, és a testméret is megnő kb. A kikelést követően a nőstény körbejárja a terráriumot.

Felkavaró tartalom!

Amikor kapcsolatba kerül a kígyóval, felmászik rá, megkapaszkodik a pikkelye alá, átszúrja a szájszervét a bőrön, és vért szív az állatból. Ha nincs megzavarva a vérszívás közben, akkor ugyanazon a helyen marad, mindaddig, amíg jól nem lakik, nem kapaszkodik annyira szorosan, mint a kullancs.

Navigációs menü

A protonimfa a kifejlődését követően 12 órán belül már képes táplálkozni, és 25°C-os hőmérséklet mellett nap alatt lakik jól, míg 15°C-nál nap. A jóllakást követően a protonimfa ismét aktivizálódik, karmaival elengedi és lemászik a kígyóról, elvándorol és összegyűlnek a többi atkával egy sötétebb sarokban.

kígyók paraziták

Úgy tűnik, hogy a teljes megtermékenyített férgek petesejtjei mindenféleképpen szükséges a következő fejlődési stádiumhoz, továbbá, hogy az átalakulás megtörténjen.

Abban az esetben, ha a protonimfa nem talál hüllőt, kígyót, felkapaszkodik egy, a terráriumban lévő tárgyra, ahol a többi protonimfával együtt csoportosulnak, és kedvező alkalomra várnak.

kígyók paraziták

Amikor egy mozgó céltárgy, pl. A protonimfa hosszú ideig kibírja táplálék nélkül, amennyiben nincs kígyó a paraziták szerepüket. A normál, kígyótartásra megfelelő kígyók paraziták között a nimfa hétig is kibírja táplálkozás nélkül.

Deutonimfa A vedlést követően a protonimfa deutonimfává alakul át.

Több mint kullancsot kellett kiszedni egy pitonból National Geographic Kígyó paraziták. Account Options Több mint kullancsot kellett kiszedni egy pitonból A pórul járt kígyó az ausztráliai Queensland egyik külvárosában került elő.

Színe sötétvörös és kb. A deutonimfa aktív, de csak az aljzaton található, a terráriumban mindenfelé megtalálható, de a kígyón soha. A hímek el vannak különülve a nőstényektől a kisebb méretük miatt, de gyakran láthatók a nőstények hátán is.

kígyók paraziták

A deutonimfa stádium 13 óráig tart 30°C-on, és 26 óráig 20°C-on, és 50 óráig 15°C-on. Amikor a deutonimfa levedlik, kifejlett egyeddé alakul át. Kifejlett hím A kifejlett hím színe a világos sárgás barnától a sötét vörös-fekete kígyók paraziták terjedhet, attól függően, hogy a teste vérrel telített, vagy csak a kígyó testfolyadéka van benne.

kígyók paraziták

A nyolclábú állat teste eléggé szőrözött. Elég gyors és képes a vérszívásra is a jól fejlett szájszervével. A kifejlett hím össze-vissza sétálgat a terráriumban és kígyók paraziták az első nem táplálkozó kifejlett nőstényre, a deutonimfa nőstényre vagy jóllakott protonimfára, ha találkoznak.

kígyók paraziták

Ez a szokás egy reakció a nőstény testméretére. Amikor a hím egy kígyóval találkozik, akkor arra felmászik, táplálkozik, majd elhagyja azt és párzik egy nősténnyel.

Hozzászólások

A hímek, amelyek a nagyobb kígyókat parazitálják sohasem vörösek vagy feketék, inkább sárgásbarnák és némi kígyó vörösvértestet is tartalmaznak. Erre magyarázat, hogy a kígyók testnedveit jobban kedvelik, mint azok vérét. A hőmérséklet, a páratartalom közvetlenül befolyásolja a hímek élethosszát, így az kb. Kifejlett nőstény A kifejlett nőstény kb. A testfelület sűrűn szőrözött.