Hírek

ite2013-logo  p1040988k

Az Alföld Szakképző adott otthont az első alkalommal megrendezett IT Essentials informatikai versenynek. 5 településről - Sopron, Győr, Budapest, Füzesabony, Kazincbarcika - 12 diák mérte össze a tudását. A kétnapos rendezvényen tesztfeladatokat és szimulációs gyakorlatot kellett megoldani, majd egy elképzelt szituáció szerint valódi hardver egységek konfigurálását végezték el a diákok. Bár az időjárás nem kedvezett a debreceni nevezetességek megtekintésének, az egyes fordulók közötti szünetekben Fokos utcai képzőközpont technikai berendezései - Cisco és Apple informatikai termek, megújuló energiaforrások felhasználása - nyűgözték le az érdeklődőket. A verseny első három helyezettje:

  • Menyhárt Ákos - VKIF Reményik Zsigmond Gimnázium és SZKI, Füzesabony
  • Simon Attila - Addetur Alapítványi Gimnázium és SZKI, Budapest
  • Balog Péter - Irinyi János Szakközépiskola, Kazincbarcika

A rendezvénnyel párhuzamosan informatikai konferenciát is tartottunk. Az előadások témái a szeptembertől érvényben levő OKJ, informatikai képzések köré összpontosultak. Előadóként jelen volt térségünk legnagyobb IT munkaerőpiaci szereplője, az IT Services Hungary Kft is. A szakmai rendezvényen Hajdú-Bihar Megye informatikai képzést végző középfokú intézményeinek képviselői voltak jelen.

A szakmai nap előadásai letölthetők innen!


További információk az IT Essentials tananyagról: http://www.netacad.hu/hu/ite

ite2013-tamogatok

ite2013-03141
ite2013-03142

img_0917sA TIOP- 3.1.1-09/1-2009-003 azonosítószámú Európai Uniós projekt keretében zajlik Debrecenben a Fokos utcai képzőhely felújítása. A hamarosan befejeződő beruházás után szeptemberben a szakképzésben részt vevő diákok már a legmodernebb környezetben sajátíthatják el a különböző szakmák ismeretét.

A felújítás során kialakításra került egy komplex tankonyha, ahol a HACCP követelményrendszerének mindenben megfelelő környezetben és eszközök segítségével sajátíthatják el a szakács, felszolgáló, cukrász, pék szakmák ismeretanyagát. Az iskola elvégzése után pedig teljes elméleti és gyakorlati tudás birtokában jelenhetnek meg a munkaerőpiacon.

Bővebben...

napelemekA TIOP- 3.1.1-09/1-2009-003 azonosítószámú Európai Uniós projekt keretében zajlik Debrecenben a Fokos utcai képzőhely felújítása. A felújítás során előtérbe kerül a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos ismeretanyagok oktatása. A kiépítésre kerülő napelemes rendszerek három, eltérő műszaki megoldású egységekből állnak, ahol a tanulóknak lehetőségük nyílik majd a különböző rendszerek megismerésére, összehasonlításra is. A megtermelt energia a közhasználatú elektromos hálózatba kerül betáplálásra, speciális inverterek segítségével. Két szélgenerátor is telepítésre került, melyek szintén a tanulók rendelkezésére állnak. A képzési központban tanuló diákok magas szintű, a kor követelményeinek mindenben megfelelő szakmai képzési programokban vehetnek majd részt, ahol az elméleti ismeretek elsajátításán túl tényleges gyakorlati tapasztalatokat is szerezhetnek.

szelgeneratorA kialakításra kerülő szakmai képzési központ jelentős előrelépés a szakmai oktatás területén, a jövőben itt képzettséget szerző diákok a munkaerőpiacon képzett, felkészült, széleskörű ismeretanyaggal rendelkező szakemberként jelenhetnek meg.

A program az Új Széchenyi Terv keretében valósul meg, a projekt teljes költsége 999.821.990 forint. 

További cikkeink...

3. oldal / 9

3

Széchenyi 2020

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_esza

Kapcsolat

Alföld Szakképző Nonprofit Közhasznú Kft.

4030 Debrecen, Fokos u. 12.
Tel.: (+3652) 437-311 • Fax: (+3652) 436-243
Email: info@alfoldszakkepzo.hu


Alföld Szakképző Nonprofit KK Kft. nagyobb térképen való megjelenítése