Átadáshoz közelít a beruházás

A TIOP- 3.1.1-09/1-2009-003 azonosítószámú Európai Uniós projekt keretében megvalósult Debrecenben a Fokos utcai központi képzőhely felújítása. A beruházás átadása 2012. szeptember 20. napján történik, az átadás után a szakképzésben részt vevő diákok már a legmodernebb környezetben sajátíthatják el a különböző szakmák ismeretét.

Az iskola ünnepélyes átadását Kósa Lajos, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere tartja, az átadás után a meghívottak, és a sajtó képviselői számára a megvalósult komplexumot bemutatják.

A projekt tervezése során előtérbe került a hazai szakképzési rendszer évtizedek óta ismert problémája, hogy a különböző szakmák oktatása elégtelen, vagy nem korszerű környezetben, és anyagismerettel történik. A most átadásra kerülő képzőhely a gondos projekttervezésnek köszönhetően nem kizárólag a szakképzési rendszer évtizedekben mérhető lemaradását szünteti meg regionális szinten, hanem utat mutat a jövő technológiáinak megismeréséhez is.

A beruházás során a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos széleskörű ismeretanyagot teljes gyakorlati háttérrel, napjaink piacvezető technológiai rendszereinek a bemutatásával valósítja meg. Innovatív módon az iskola épülete, és udvara is a szakképzés szolgálatába állt, mivel a napelemes, napkollektoros fűtési rendszerek az épület tetőszerkezetén, a szélenergiát hasznosító szélkerék az udvaron, a geotermikus energiát hasznosító rendszerek pedig az udvar terepszintje alatt kerültek elhelyezésre.

A képzőhely az informatika napjainkban betöltött szerepét kiemelve magas szintű, korszerű oktatási, képzési lehetőségeket kínál, előtérbe helyezve a különböző szakmák gyakorlati alkalmazásánál is megfigyelhető informatikai térhódítást.

A program az Új Széchenyi Terv keretében valósul meg, a projekt teljes költsége 999.821.990 forint. 

mo_megujul

Széchenyi 2020

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_esza

Kapcsolat

Alföld Szakképző Nonprofit Közhasznú Kft.

4030 Debrecen, Fokos u. 12.
Tel.: (+3652) 437-311 • Fax: (+3652) 436-243
Email: info@alfoldszakkepzo.hu


Alföld Szakképző Nonprofit KK Kft. nagyobb térképen való megjelenítése