01_medgyessy

 Medgyessy Ferenc Gimnázium és 

 Művészeti Szakközépiskola 


 
Iskolánk gimnázium és szakközépiskola, melynek elsődleges feladata az általános műveltséget megalapozó, érettségi és szakmai vizsgára, valamint felsőfokú iskolai tanulmányok megkezdésére felkészítő nevelés és oktatás biztosítása, a munkába álláshoz és az önálló életkezdéshez szükséges ismeretek nyújtása.


02_festes     03_festes                              

A gimnázium képzési specialitásai körvonalazódtak (idegen nyelvi, képző- és táncművészeti). Az intézmény arculatának fő meghatározója a művészeti képzés, s részben erre épül a szakképzés, amely sokszínűségével hiányt pótol a régióban. Értéknek tartjuk, hogy a művészeti képzés szempontjából országos beiskolázású intézmény vagyunk. Sajátos arculatunkat erősíti a Holló László emlékmúzeum is, amelynek szellemisége elmélyíti a múzeum termeiben tartott képzőművészeti órákat.

Iskolánk regisztrált tehetségpont, nálunk a tehetségfejlesztésnek nagy hagyományai vannak, kiemelten fontos területnek tartjuk.


04_tanora     05_udvaron    


Érettségire épülő szakképzést is indítunk OKJ szerinti szakmákban (Alkalmazott fotográfus, Alkalmazott grafikus, Képgrafikus, Általános festő, Díszítőfestő, Díszlet- és jelmeztervező, Keramikus, Zománcműves, Színházi táncos). Az általános iskola 8. osztályának elvégzése után illetve a tehetséggondozó osztályba 6. osztály után jelentkezhetnek intézményünkbe a tanulók. Minden diákunk számára biztosítjuk az angol nyelv tanulását kezdő vagy haladó szinten. A második idegen nyelv kötelezően választható. Kínálatunk: német, francia, latin, orosz nyelv.

Emelt szintű képzést biztosítunk a kiemelt specialitásoknak (képzőművészeti képzés; mozgás és táncművészeti képzés; angol nyelv; német nyelv és komplex tehetséggondozás) megfelelően.


Érettségire épülő szakképzés


Iskolánk egyedülálló lehetőséget kínál minden alkotni vágyó és ezzel együtt szakmát tanuló fiatal számára. Az érettségire épülő kétéves, nappali képzés államilag elismert középfokú végzettséget ad a következő szakokon:


Képző- és iparművészeti szakképesítések
A szaktárgyakon túl kiemelt óraszámban folyik a rajzolás-festés és a művészettörténet oktatása. Kötelező tantárgyak a betűrajz, a néprajz, a gazdasági és jogi ismeretek és az ábrázoló geometria.


06_tanc-foto  Alkalmazott fotográfus 
07_grafikus  Alkalmazott grafikus
08_jelmeztervezo  Díszlet- és jelmeztervező asszisztens
09_festo  Általános festő
10_szgepgrafikus  Képgrafikus 
11_keramikus Keramikus


Táncos szakképesítések


12_szinhazitancos  Színházi táncos


Szabadidő, csak hasznosan és jókedvűen:   

13_szabadido1     14_szabadido2

15_szabadido3     16_szabadido4

        
…egyszer minden véget ér…

17_szalagtuzo     18_tanc
19_tanc     20_ballagas

Az iskola honlapja: http://www.medgyessygimnazium.hu/

Széchenyi 2020

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_esza

Kapcsolat

Alföld Szakképző Nonprofit Közhasznú Kft.

4030 Debrecen, Fokos u. 12.
Tel.: (+3652) 437-311 • Fax: (+3652) 436-243
Email: info@alfoldszakkepzo.hu


Alföld Szakképző Nonprofit KK Kft. nagyobb térképen való megjelenítése