01_iskola

 Mechwart András Gépipari és 

 Informatikai Szakközépiskola Az iskola 1908-ban kezdte meg működését. A gépészeti és informatikai szakmai tanulmányi versenyek, és a felsőfokú továbbtanulási mutatók alapján az intézmény az ország szakközépiskoláinak élmezőnyébe tartozik.

02_unnepseg   03_dijatado

Az itt tanulók munkaerő-piaci esélyeit nagymértékben növeli a német két tanítási nyelvű és az angol emelt óraszámú képzés. valamint az, hogy a középiskolás éveik alatt az érettségi- illetve a szakmai képesítő bizonyítványuk mellé kiegészítő ismereteket és szakképesítéseket szerezhetnek. Érettségi után a tanulóinknak lehetősége van OKJ-s szakképesítések megszerzésére. Informatikai területen: informatikai hálózattelepítő és –üzemeltető, IT biztonság technikus és gazdasági informatikus. Gépészeti területen pedig gépgyártástechnológiai technikus szakképesítést szerezhetnek a diákok. 

04_oktatas   05_tanmuhely              

Iskolánkban minden tanuló megszerezheti az ECDL bizonyítványt (tanfolyam nélkül) és az EBCL nemzetközi gazdasági oklevelet. Az informatikai szakképzésben résztvevőknek lehetőségük van a CISCO akadémiai oktatás keretében, a világ több mint 130 országában elismert CISCO (CCNA) oklevelek megszerzésére is. A gépészeti szakképzésben résztvevők kiegészítő modul vizsgák letételével újabb szakképesítéseket szerezhetnek (pl.: CNC-forgácsoló).

06_cnceszterga   07_infoterem           

Az iskola tanulói évek óta  sikereket érnek el az országos szakmai tanulmányi versenyeken (OSZTV, SZÉTV, OMTV). Az elmúlt tanévekben az informatika területén szervezett nemzetközi tanulmányi versenyeken (Worldskills, Euroskills, NAG, Netriders) is kiemelkedően szerepeltek tanítványaink.

08_tanterem   09_tanulok   

A Mechwart akkreditált felnőttképzési intézmény is, így mind a gépészeti, mind az informatikai szakterületen felnőtt tanfolyami hallgatók át- és továbbképzését is végzi. Az iskola a Debreceni Egyetem partneriskolája. 1998-tól ECDL vizsgaközpont, 2002-től a CISCO Lokális Akadémiája.

10_tanulo   11_infoverseny  

Iskolánk életének üde színfoltjai a hagyományos diákrendezvényeink éves eseményi. Erről mesélnek a következő képek: 

12_sport   13_koncert

14_eloadas   15_eloadas       
         
Nehéz a búcsú diáknak – tanárnak!

16_ballagas   17_ballagas   18_ballagas

Az iskola honlapja: http://www.mechwart.hu/

Széchenyi 2020

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_esza

Kapcsolat

Alföld Szakképző Nonprofit Közhasznú Kft.

4030 Debrecen, Fokos u. 12.
Tel.: (+3652) 437-311 • Fax: (+3652) 436-243
Email: info@alfoldszakkepzo.hu


Alföld Szakképző Nonprofit KK Kft. nagyobb térképen való megjelenítése