01_iskola

 Veres Péter Gimnázium, 

 Szakközépiskola és Szakképző A Veres Péter Gimnázium, Szakközépiskola és Szakképző Balmazújváros szívében, a főtér közelében, csendes, nyugodt környezetben található. Két, több évtizedes múlttal rendelkező, hagyományokban és eredményekben gazdag intézmény egyesítésével jött lére 1999-ben. Ezzel megteremtődött egy olyan tanintézet, amely a középfokú oktatás teljes skáláját kínálja a város és a környék diákjainak. A középiskola kötődik hagyományaihoz, ápolja szellemi örökségét, de figyelemmel fordul a változó társadalmi igények felé is. Ennek megfelelően, mint többcélú intézmény, gimnáziumi, szakközépiskolai és szakiskolai képzés egyaránt megtalálható az iskolában.

02_tanora   03_esztergalyos

A gimnáziumi és szakközépiskolai képzésben kiemelt jelentőségű az idegen nyelv és az informatika oktatása. A helyi tanterv követelményei lehetőséget biztosítanak minden tanuló számára, hogy a képzés ideje alatt közép- vagy felsőfokú nyelvvizsgát tehessen, illetve ECDL Start vagy EBCL bizonyítvány szerezhessen. 11-12. évfolyamon emelt- és középszintű érettségire felkészítő képzések széles kínálatából választhatnak a tanulók továbbtanulási terveiknek megfelelően.   

04_infoterem   05_tanora

Továbbtanulás vagy szakképzésben való részvétel bármely irányban lehetséges. Reál, humán és angol nyelv irányultságú gimnáziumi osztályokban kiemelt szerep jut a tehetséggondozásnak; matematika, magyar nyelv és irodalom, történelem, informatika és idegen nyelv tantárgyakból.

Iskolánkban 6 (4+2) évfolyamos szakközépiskolai képzés folyik. Tanulóink szakközépiskolába jelentkezésének, egyben középiskolai pályafutásának alapvető célkitűzései az alábbiak:

 • a 4 évfolyamos képzési szakasz végén érettségi vizsgát tegyenek, méghozzá úgy, hogy az lehetőséget nyújtson számukra felsőfokú tanulmányok folytatására
 • a 4 évfolyamos képzési szakasz ideje alatt olyan szakmai előkészítő képzés biztosítása, mely lehetővé teszi számunkra, hogy az érettségi után iskolánkban vagy egy másik szakképző intézmény szakképzési rendszerébe bekapcsolódjanak
 • az érettségi vizsga után következő 2 évfolyamos szakasz végén szakmai vizsgát tegyenek, melynek birtokában munkába tudjanak állni vagy felsőfokú intézményben folytathassák tanulmányaikat

A szakközépiskolai osztályainkban a tanulók – a jelentkezéstől és felvételtől függően – a következő szakmacsoportos osztályokban tanulhatnak attól függően, hogy mely két szakmacsoportban történik a beiskolázás az adott tanévben:

 • informatika
 • gépészet
 • vendéglátás-idegenforgalom
 • kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció
 • közgazdaságtan


Az érettségi vizsga megszerzése után tanulóink az alábbi szakmák közül választhatnak: gépgyártástechnológiai technikus, gazdasági informatikus, vendéglős és kereskedő.

06_pincer   07_elado

Iskolánkban a hagyományos 4 (2+2) illetve az „alternatív” elnevezésű, 3 évfolyamos szakiskolai képzés folyik. Tanulóink szakiskolába jelentkezésének, majd képzésének célkitűzése az alábbiak:

A 3 éves képzés mindhárom évfolyamán döntő mértékben szakmai képzés folyik, s csak a képzési idő egyharmadában tanulnak a diákok közismereti tantárgyakat, és a harmadik év végén szakmai vizsgát tegyenek, melynek birtokában munkába tudjanak állni vagy iskolánkban, vagy egy másik szakképző intézmény szakképzési rendszerébe bekapcsolódjanak. A 3 éves képzés 9. évfolyamától vagy a 4 éves képzés 11. évfolyamtól kezdődően szakképző évfolyamon az alábbi szakmákat tanulhatják a diákok:

 • hegesztő, szerkezetlakatos, gépi forgácsoló
 • kőműves, festő-mázoló és tapétázó, ács-állványozó
 • szakács, pincér, panziós
 • pék, pék-cukrász
 • élelmiszer- és vegyi árú eladó


A 4 évfolyamos szakiskolai osztályainkban a tanulók – a jelentkezéstől és felvételtől függően – a következő szakmacsoportos osztályokban tanulhatnak:

 • építészet
 • gépészet
 • vendéglátás-idegenforgalom
 • kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció


A szakmai képzést kiváló technikai felszereltséggel rendelkező kulturált iskolai tanműhelyeinkben, tankonyhán vagy tanulószerződés alapján, vállalati gyakorlati képzőhelyen biztosítjuk. Végzett diákjainknak módjuk van második szakma tanulására is.

08_komuves  09_pek

10_lakatos   11_lakatos       

A középiskola nagy gondot fordít arra, hogy otthonos, barátságos környezetet nyújtson tanulói számára. Tanórák után sportkört (asztalitenisz, kézilabda, röplabda, labdarúgás, kosárlabda), énekkart, felvételi és nyelvvizsga-előkészítőfoglalkozásokat kínálunk diákjainknak. Emellett tanulóink számára rendszeres táborokat, kirándulásokat, külföldi diákcsere-programokat szervezünk, részt vehetnek az iskolaújság és az iskolarádió szerkesztésében vagy akár a „B” kategóriás jogosítványt is megszerezhetik.
   
12_sportcsapat   13_lanyok   14_kirandulas


Az iskola honlapja: http://verespgsz-buj.hu/web/

Széchenyi 2020

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_esza

Kapcsolat

Alföld Szakképző Nonprofit Közhasznú Kft.

4030 Debrecen, Fokos u. 12.
Tel.: (+3652) 437-311 • Fax: (+3652) 436-243
Email: info@alfoldszakkepzo.hu


Alföld Szakképző Nonprofit KK Kft. nagyobb térképen való megjelenítése