01_iskola

 Vegyipari Szakközépiskola 02_vegyeszekDebrecen szívében, a Csapó utca szépen felújított sétálóutcai szakaszán, a Fórummal szemben található a Vegyipari Szakközépiskola. A patinás épületben 61 éve folyik középfokú vegyipari szakképzés. 

Minden szeptemberben 5 új osztály kezdi meg tanulmányait nálunk, közülük 4 négy évfolyamos, normál tantervű és 1 öt évfolyamos, angol-magyar két tanítási nyelvű.   

A vegyipar szakmacsoportos alapképzés végén érettségi vizsga következik, majd –a korábbi tanulmányok beszámítása miatt rövidített- 1 év szakképzés. A konkrét szakmát elegendő az érettségi évében kiválasztani, jelenlegi kínálatunk: vegyipari technikus valamint négyféle laboratóriumi technikus, úgymint: általános vegyipari, gyógyszeripari, drog és toxikológiai, környezetvédelmi és vízminőségi.             

03_vegyeszek   04_vegyeszek   05_gyarlatogatas

Iskolánkat mindenkinek ajánljuk, aki kedvet érez a természettudományok művelése iránt. Aki a hagyományosan magas követelményeknek megfelel, jó eséllyel tanulhat tovább az egyetemek műszaki és természettudományos szakjain. Szakmáink piacképesek, örömmel tapasztaljuk, hogy végzős osztályaink tanulóinak többsége már a szakmai vizsga évében tudja, hol fog tudni elhelyezkedni. Kiváló kapcsolatokat ápolunk a térség gyógyszeripari és vegyipari nagyvállalataival, diákjaink már az első évtől folyamatosan megismerkedhetnek a TEVA vagy a TVK világával. A nagyok mellett természetesen sok más, kisebb vállalat vagy laboratórium is igényli és alkalmazza a nálunk végzetteket.

06_foci   07_zenekar

08_udvaribemutato   09_fozes     

A színvonalas szakmai képzéshez ragaszkodva a nálunk eltöltött 4, 5 vagy 6 év alatt azonban mégis a nevelésre, a minden iránt érdeklődő és nyitott, művelt és pallérozott személyiség fejlesztésére helyezzük a fő hangsúlyt.Ennek szellemében diákéletünk páratlanul sokszínű, egymást érik a változatos és színvonalas rendezvények, diákjaink otthonuknak érzik az iskolát.

10_kirandulas   11_tanc

12_ballagas   13_ballagas            

Várunk szeretettel mindenkit, aki szívesen csatlakozna a ”vegyiparisok” táborához!

14_eloadas   15_eloadas


Az iskola honlapja: http://www.erdey-gruz.sulinet.hu/

Széchenyi 2020

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_esza

Kapcsolat

Alföld Szakképző Nonprofit Közhasznú Kft.

4030 Debrecen, Fokos u. 12.
Tel.: (+3652) 437-311 • Fax: (+3652) 436-243
Email: info@alfoldszakkepzo.hu


Alföld Szakképző Nonprofit KK Kft. nagyobb térképen való megjelenítése