Könnyűipari Szakközép- és Szakiskola 

Tanulj a kreatív és fejlődő szakmák iskolájában!

01_iskolaA Könnyűipari Szakközép- és Szakiskola 1983 óta a legdinamikusabban fejlődő könnyűipari szakmák magas szintű elsajátításában nyújt minőségi képzést.A nívós pedagógiai munkát végző tanárok mellett egyetemi előadók órái teszik színesebbé a foglalkozásokat a diákok számára.

Az iskolánkba jelentkezők olyan szakmákat sajátíthatnak el, melyek szoros rokonságban állnak a művészetekkel, és a mai modern kor önkifejezésére kínálnak lehetőséget a mindennapokban is. Ilyen például a divattervezés, a stílustanácsadás, kozmetika, a fodrászat.

02_divatbemutato  04_smink 

05_divatbemutato   03_smink

Ezen kívül iskolánk másik nagy szakmacsoportját alkotják a nyomdaipari képzések, ahonnan a munkaerőpiacra kikerülő, végzett tanulók biztos megélhetést találnak, hiszen a mai rekláméhes világ egyik legsikeresebb területe továbbra is az írott média. A nyomdaipari gépmester, könyvkötő és kiadványszerkesztő szakmák érettségi utáni képzéséhez a külső tanműhelyekben lévő szakszerű és korszerű oktatás biztosítja a tanulók tapasztalatszerzését, és önállóságát.

A szintén érettségire épülő kozmetikus szakma elsajátítására a külső gyakorlati képzőhelyek mellett korszerű iskolai tanműhely nyújt lehetőséget.

06_rajz   07_kozmetika

Az ezredfordulón szükséges nyelvismeret megszerzését motiválja az új kompetencia alapú moduláris szakképzés, amely alkalmat ad a szakmai idegen nyelv és a szakmai informatika oktatására is. A divat- és stílustervező és ruhaipari technikus szakunk szintén érettségire épül. Egyedülálló, hogy olyan műszaki tervező program segítségével oktatjuk a jövő szakembereit, mely oktatás Magyarországon csak a Műszaki Egyetemen érhető el. Diákjainknak lehetőségük van olyan design szoftver használatának elsajátítására is, amelynek segítségével virtuális manökenen tekinthető meg a megálmodott modell.

Ehhez a szakmacsoporthoz tartoznak a szakiskola női-férfi szabó, csecsemőruha készítő, kézi és gépi hímző valamint fodrász, bőrdíszműves és cipész szakmák a munkaerőpiac igényeit szem előtt tartó képzései. Ezeken a szakmákon keresztül a divatos megjelenéshez tartozó legtöbb képzést felvonultatja intézményünk.

08_varras   09_bordiszmu

Az iskolánk helyet ad a sajátos neveltetési igényű gyerekek képzésének. Bőrtárgy készítő, és textiltermék-összeállító szakmákban speciális tanítás zajlik, ahol a pedagógusok egyénileg foglalkoznak a kis csoportokban lévő tanulók mentális és szellemi fejlődésével, mindemellett a fiatalok kreativitását és képességét felmérve segítik társadalmi beilleszkedésüket, hogy a későbbiekben könnyebben megtalálják helyüket az életben.

10_tanc   11_tanc

Könnyűipari Képzést Támogató Alapítványunk célja, hogy a tehetséges törekvő fiatalokat felkarolja, támogassa, illetve segítse előrejutásukat. A diákok évről évre növekvő sikerrel vesznek részt versenyeken, amihez az Alapítvány szponzorálásán kívül a pedagógusok és gyakorlati oktatók patronálása is hozzájárul.

12_tanora   13_tanora

A pezsgő diákéletben a fiatalok maguk szerkesztik a rádiót és diákújságot. Sportrendezvényeken, divatbemutatókon, műsorokon, fotó-, sportlövészet-, csillagászati-, zenetörténeti-, és kézműves szakkörökön vehetnek részt, és a diákönkormányzaton keresztül érvényesíthetik elképzeléseiket, jogaikat.

13_fozes   14_szalagavato   15_csoport

Célunk, hogy olyan tudást és szakmát adjunk a fiatalok kezébe, amellyel az iskolából kikerülve önállóan is boldogulni tudnak a munkaerőpiacon.

16_zaszlo


Ha magadon akarod megmutatni a kreativitásodat, gyere, tanulj nálunk!

Ha szabadjára szeretnéd engedni a fantáziád, valósítsd meg saját stílusod és tanulj nálunk!

Hozd létre megálmodott textilkreációidat, ehhez a tudást szerezd meg nálunk!

Ha a bőrös szakmákban tradicionális technikákkal akarod a mai kor kiegészítőit elkészíteni, gyere, tanulj nálunk!

Valósítsd meg stílusod extrém haj és smink költemények elkészítésével, a fortélyokat tanuld meg nálunk!

Ha részese szeretnél lenni a Guttenberg-galaxisnak, gyere, szerkeszd meg, ehhez a tudást megszerezheted nálunk!

Ha szeretnéd felkelteni az emberek figyelmét, mesterséged legyen a védjegyed, tanulj nálunk!

Téged is vár a Könnyűipari Szakközép- és Szakiskola!


Széchenyi 2020

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_esza

Kapcsolat

Alföld Szakképző Nonprofit Közhasznú Kft.

4030 Debrecen, Fokos u. 12.
Tel.: (+3652) 437-311 • Fax: (+3652) 436-243
Email: info@alfoldszakkepzo.hu


Alföld Szakképző Nonprofit KK Kft. nagyobb térképen való megjelenítése