02_iskola

 Kereskedelmi és Vendéglátóipari 

 Szakközépiskola és Szakiskola Intézményünket 1857-ben alapította a Debreceni Kereskedő Társulat. 154 éve foglalkozunk kereskedő és 109 éve vendéglátós szakemberek képzésével, kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció és vendéglátás-idegenforgalom szakmacsoportban.

03_montazs
 
A 2010/2011-es tanévben 1228 nappali tagozatos tanulónk van. A szakközépiskolában négy évfolyamon, 16 osztályban érettségire felkészítés és szakmai alapozás folyik, majd érettségi után kereskedő, vendéglős és műszaki-cikk kereskedő képzés történik.

04_felszolgalok   05_penztarosok

Szakiskolában 9-10. évfolyamon 8 osztályban általános képzés és pályaorientáció, majd a 11-12-13 szakképző évfolyamokon szakképzés folyik élelmiszer-vegyi áru eladó, ruházati eladó, műszaki-cikk eladó, szakács, cukrász és pincér szakmákban, 12 osztályban.

06_szakacs   07_rendezveny
  
A képzés során folyamatosan figyelünk a munkaerő-piac elvárásaira, a gazdálkodó szervezetek igényeire, ezért magas színvonalú szakmai ismereteket igyekszünk elsajátíttatni tanulóinkkal. A kereskedelemben, de különösen a vendéglátás területén dolgozók számára fontos követelmény legalább egy idegen nyelv alapos ismerete. Iskolánk fő célja, hogy az általunk képzett leendő szakemberek szakmájukat kiválóan ismerjék, szeressék, legyenek képesek idegen nyelven kommunikálni vendégeikkel, megfeleljenek az Európai Unió elvárásainak, és országtól függetlenül helytálljanak a munkahelyükön. A képzésekhez kiváló szakmai tanárokkal és tárgyi feltételekkel rendelkezünk. Vendéglátós tanulóink közel 130 gazdálkodó szervezetnél töltik munkahelyi és nyári szakmai gyakorlatukat.

08_konyha   09_dijatado 

2009 szeptemberétől a szakközépiskolában bevezettük a második idegen nyelv oktatását, amelynek célja az idegen nyelvi kommunikáció fejlesztése. Így minden szakközépiskolai tanulónk tanul angol és német nyelvet, ill. angol-francia vagy német –francia nyelvet. 1992 és 1996 között a velberti IWT-vel (Nemzetközi Tudásközvetítő Központ) közös programban egy osztály nemzetközi vendéglátó asszisztensképesítést szerzett. A világbanki képzés keretében szaktanáraink Ausztriában, Németországban, Angliában, Luxemburgban és Kanadában ismerkedtek az ottani oktatási és szakképzési rendszerrel, melynek tapasztalatait hasznosíthatták a munkájukban.

10_kiallitas   11_dijazottak 

A nagyváradi Mihai Viteazul Műszaki Kollégiummal közösen szervezett gyakorlatokon a vendéglátós tanulók ismerkedhettek meg kölcsönösen a két ország gasztronómiai jellegzetességeivel. 2010- 2011-ben a Leonardo mobilitási program keretében vettek részt szakács, pincér és vendéglős tanulóink 4 hetes szakmai gyakorlaton Thüringiában. Ez a gyakorlat a német nyelvi kommunikáció fejlesztése mellett szakmai ismereteiket is bővítette, előnyt jelent számukra a munkaerő-piacon. 2011 szeptemberétől előrehozott szakképzésben szerezhetnek szakmai képzettséget tanulóink az élelmiszer-vegyi áru eladó, ruházati eladó, műszaki-cikk eladó, szakács, cukrász és pincér szakmákban.

Iskolánk életét színesítik az évente megrendezésre kerülő diák-önkormányzati napok a sport-és egyéb hangulatos rendezvények.

12_tornaterem   13_kirandulas   14_kirandulas   15_kirandulas
   
Nagyszerű élményt és örök emléket jelentenek a szalagtűző és a ballagás eseményei.

16_csapat   17_csapat   18_ballagas   19_ballagas


Az iskola honlapja: http://www.keri-debr.sulinet.hu/

Széchenyi 2020

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_esza

Kapcsolat

Alföld Szakképző Nonprofit Közhasznú Kft.

4030 Debrecen, Fokos u. 12.
Tel.: (+3652) 437-311 • Fax: (+3652) 436-243
Email: info@alfoldszakkepzo.hu


Alföld Szakképző Nonprofit KK Kft. nagyobb térképen való megjelenítése