Gábor Dénes Elektronikai Műszaki 

 Szakközépiskola és Kollégium

„A jövőt nem lehet megjósolni, de fel lehet találni.”


01_iskolaIskolánk a Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium Debrecen város  és a térség egyik meghatározó közoktatási intézménye. A hozzánk jelentkező diákok az érettségit és szakmai vizsgát követően jelentős számban választják az elektronikai felsőoktatást (Debreceni Egyetem, Óbudai Egyetem villamosmérnök karai) a középfokú és/vagy felsőfokú tanulmányaik befejeztével Debrecen város és az ország meghatározó elektronikai cégeinél helyezkednek el.  

9-12. évfolyamon az általános műveltséget megalapozó és az érettségire felkészítő képzés mellett elektrotechnika-elektronika szakmacsoportos alapozó oktatás folyik. A négy év folyamán az alapoktól kezdve megtanulják az egyszerű elektronikai számításokon át az egyre bonyolultabb nyomtatott áramkörök, berendezések tervezését, készítését és mérését.

02_labor   03_labor


A sikeres érettségi vizsgát követően kapcsolódnak be tanulóink az elektronikai szakképzésbe. Az a képzés nyitott, így  a nálunk végzett (elektrotechnika-elektronikaalapozó képzésben részesült) diákok, illetve bármilyen típusú középiskolában érettségizett tanulók is beléphetnek a szakmai képzésbe. A felvételnél kizáró ok a színtévesztés.

Érettségire épülő Elektronikai-technikus képzés: A képzés során a tanulók az elektronikai berendezések gyártásához szükséges áramkörök, dokumentációk készítését és ellenőrzését, hibajavítását sajátítják el, méréseket, beméréseket végeznek.

04_labor   05_labor


2010/11-es tanévben indítottuk a Beszédátviteli rendszertechnikus képzésünket. A Beszédátviteli rendszertechnikus távközlési alap- és szaktevékenységet végez, távközlési hálózatot üzemeltet és beszédhálózatokat működtet.

06_hanglabor   07_hanglabor

A végzést követően a tanulók országos elhelyezkedése biztosított a nagy elektronikai cégeknél (NOKIA, NI, JABIL stb.). A képzési idő Elektronikai-technikus esetében 2 év (1 évre rövidíthető), Beszédátviteli rendszertechnikus esetében 2,5 év (2 évre rövidíthető). A képzési idő lerövidítésével kapcsolatos lehetőségekről, szabályozásról az iskolában kérhető információ.

Intézményünk 180 fős kollégiummal rendelkezik, mely biztosítja a szakközépiskolába járó vidéki tanulók kulturált elhelyezését.  

08_kollegium

Iskolánk az elektronikai képzés mellett az elmúlt években kiemelt hangsúlyt fektetett a honvédelmi nevelésre. Az MH 5. Bocskai István Lövészdandárral együttműködve 2010. szeptembere óta a kilencedik évfolyamra beiratkozott tanulóinknak lehetőségük van a katonai alapismeretek tantárgy felvételére. A tantárgy oktatását a lövészdandár magasan képzett tisztjei, főtisztjei tartják.  A legkiválóbb tanulók a Honvédelmi Minisztérium által rendszeresen kiírt Béri Balgoh Ádám ösztöndíjban részesülhetnek, valamint a nyár folyamán egy hetes katonai „túlélő táborban” vehetnek részt.

09_kommando   10_kituzes

2012 szeptemberétől intézményünkben országosan elsőként újra elindul a honvéd középiskolai oktatás. A jelentkezés feltételeiről és az oktatás tartalmáról az egyeztetések lezárást követően tudunk információkat szolgáltatni. A Magyar Honvédséggel történt sikeres együttműködésünk bizonyítéka, hogy tanulónk egyre nagyobb számban választják a katonai pályát. 

Gazdag hagyományok, színes diákélet az iskolában.

11_diakok   12_bemutato   14_csapat   13_bemutato

Az emlékek megmaradnak!

15_ballagas   16_ballagas

Az iskola honlapja: http://www.gdemszk.hu/

Széchenyi 2020

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_esza

Kapcsolat

Alföld Szakképző Nonprofit Közhasznú Kft.

4030 Debrecen, Fokos u. 12.
Tel.: (+3652) 437-311 • Fax: (+3652) 436-243
Email: info@alfoldszakkepzo.hu


Alföld Szakképző Nonprofit KK Kft. nagyobb térképen való megjelenítése