hid-62_tA Debrecen TISZK Nonprofit Kiemelkedően Közhasznú Kft. egy új típusú pályaorientációs program keretében játékos pályaismereti/pályaválasztási programot szervez, illetve szervezett a város általános iskolás tanulói számára.
Április 28 és június 7-e között 7 alkalommal, 5 általános iskola, mintegy 350 6. évfolyamos tanulója ismerkedik – játékos formában – a Debrecen TISZK Nonprofit Kiemelkedően Közhasznú Kft. és az Alföld Szakképző Szakképzés-szervezési Nonprofit Kiemelkedően Közhasznú Kft intézményeiben oktatott szakmákkal.

hid-62_2_t hid-62_3_t hid-62_4_t hid-62_5_t 

A program kulcselemei: 

 • játék
 • élmény
 • érdeklődés
 • motiváció
 • interaktivitás


   A jövendő életpálya megválasztása szempontjából kulcsfontosságú, hogy a gyermekek életkori sajátosságaihoz igazított játékos, élmény-gazdag program keretében ismerkedjenek a tanulható szakmákkal.


   Jól előkészített motivációs környezetben, érdeklődésük felkeltésével irányítsuk figyelmüket a megalapozott szakmaválasztásra.


   A program keretében a tanulók négy 25 perces foglalkozáson vesznek részt, kiscsoportos formában.


   A lányok a bolti eladó/kereskedő, valamint a fodrász-kozmetikus szakmákba, a fiúk a hegesztő és a CNC-forgácsoló szakmákba nyerhetnek betekintést interaktív formában.


   Ezt követően szakmaismeretből adhatnak számot informatikai játékok segítségével, valamint grafológus szakember segítségével játékos formában ismerkedhetnek a grafológia pályaválasztást segítő lehetőségeivel.


   Tapasztalat:


   A tanulók motiváltak, érdeklődőek, nagy lelkesedéssel próbálják ki a különböző szakmák fogásait. Élményekkel gazdagon távoznak.


   Játék:


   A programban résztvevő tanulók részére játékot hirdettünk az Alföld Szakképző és a Debrecen TISZK honlapján, ahol értékes nyeremények várnak a helyesen válaszolókra.

   hid-62_6_t hid-62_7_t hid-62_8_t hid-62_10_t

   Széchenyi 2020

   infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_esza

   Kapcsolat

   Alföld Szakképző Nonprofit Közhasznú Kft.

   4030 Debrecen, Fokos u. 12.
   Tel.: (+3652) 437-311 • Fax: (+3652) 436-243
   Email: info@alfoldszakkepzo.hu


   Alföld Szakképző Nonprofit KK Kft. nagyobb térképen való megjelenítése