Leggyakoribb halbetegség a darakór (Ichthyophthirius multifiliis) | Kerti Tó

Ichthyophthirius parazita

Tartalom

  Ez a gyakori megbetegedés és az azt követő elhullás jelentős anyagi károkat okoz a mérsékelt égövi- a mediterrán- és trópusi haltermelő gazdaságokban világszerte.

  helminták befolyásolhatják más szerveket giardiasis g

  Hazai halaink többsége, beleértve a gazdaságilag jelentős halfajokat, fogékonyak a fertőzésre. A parazita közvetlen, köztigazda nélküli életciklusa során a vízben szabadon úszó, valamint a hámréteg alá befurakodott táplálkozó élősködő periódusa különíthető el. Hosszú ideig mind a szabadon élő, mind az élősködő életszakaszban egy hatékony parazitaellenes szer, a malachitzöld alkalmazása jelentette a legjobb megoldást a betegség elleni védekezésben.

  Ahhoz, hogy megértsük a bioszűrést, később tudjunk készíteni biokonvertert, tudnunk kell a tó biológiai körforgásának Tovább » Leggyakoribb halbetegség a darakór Ichthyophthirius multifiliis Akinek régóta van akváriuma az már biztosan találkozott evvel a gyakori és egyben halálos halbetegséggel a darakórral. Ezt a betegséget vegyük komolyan, az egész halállományunk rámehet, ha nem kezeljük időben.

  Azonban a malchitzöld genotoxikus rákkeltő hatásának felismerését követően a szer alkalmazása emberi fogyasztásra szánt halat termelő rendszerekben tiltottá vált. Mindez új terápiás módszerek kifejlesztését, új, a fogyasztókat és a környezetet nem veszélyeztető parazitaellenes szerek felkutatását tette szükségessé.

  toxoplazmózis férgek vagy sem krém a férgek viszketésére

  A Horizon ParaFishControl pályázati munka 5. A vizsgálatokhoz laboratóriumi körülmények között, darakóros pisztrángok túlaltatásával, a hámréteget elhagyó tomontokat gyűjtöttük, majd a betokozódott tomontokból kiszabaduló rajzókon theront végeztük el az egyes szerek tesztelését 4 x — mM hígítási sorban alkalmazva.

  Az egy órás kezelés során a vizsgált szerek jelentős negatív hatást gyakoroltak a therontok életképességére. Az előzetes eredmények azt mutatják, ichthyophthirius parazita míg a vizsgált dózisban egy órás kezelés esetében az eukaliptiusz olaj toxikus mind a szivárványos pisztrángra, mind a ichthyophthirius parazita, addíg a nifurzol, és a sanguinarin jelenlétét a közegben mindkét halfaj jól tolerálja.

  férgek és hányás felnőttnél condyloma nemi betegség

  A két vegyület alkalmazhatóságának lehetősége a darakór kezelésében további vizsgálatokat igényel. Támogatás: A munka a ParaFishControl Horizon kutatási projekt anyagi támogatásával valósult meg.

  Ezért a kezelést két héten át 25 ° C-os vízhőmérsékleten kell végrehajtani. Hűvösebb hőmérséklet esetén a kezelési idő hosszabb. Parazitá szervezet. Élő paraziták betegíthetnek meg bennünket Parazitá szervezet Az élősködőkről Ciliátok okozta fertőzések kezelése - Sera Akvarisztika A bőr alatti paraziták gyógyítása - Bőratka Demodex brevis Parazita ichthyophthirius, A bőr alatti paraziták gyógyítása Ez a gyakori megbetegedés és az azt követő elhullás jelentős anyagi károkat okoz a mérsékelt égövi- a mediterrán- és trópusi haltermelő gazdaságokban világszerte. Hazai halaink többsége, beleértve a gazdaságilag jelentős halfajokat, fogékonyak a fertőzésre.