A földi élet regénye - A szimbiózis evolúciója: mutualizmus vagy parazitizmus felé? - MeRSZ

Evolúciós parazita. Több száz tankönyv és szakkönyv egy helyen

Tartalom

  DOI: Az ennek nyomán született összefoglaló könyv magyarul először ben jelent meg.

  emberi paraziták ruhában

  A téma művelése természetesen nem állt meg, most az Olvasó az Oxford University Press engedélyével egy korszerűsített és bővített kiadást tart a kezében. Az élő szervezetek lenyűgözően bonyolultak. Minél többet tudunk meg róluk - biokémiájukról, anatómiájukról, viselkedésükről - annál inkább megdöbbenünk az evolúciós alkalmazkodás felfedezett részletein.

  fiú lélegzete

  E könyv a művelt olvasó számára az evolúció új képét kínálja, melynek magja az a felismerés, hogy az evolúció során történt néhány gyökeres változás az örökletes információ tárolásában, kifejeződésében és átadásában, amelyek egyszersmind a komplexitás növekedését is lehetővé tették.

  Ezzel párhuzamosan gyakran tapasztaljuk, hogy a korábban függetlenül szaporodó replikátorok másolódni képes molekulák, sejtek, organizmusok magasabb evolúciós egységbe szerveződnek.

  hogyan kezelik a férgeket a kórházban

  Ha az alacsonyabb szint evolúcióját a magasabb nem tartaná kordában, mi evolúciós parazita lennénk itt. A folyamatokat kísérő munkamegosztás szintén a komplexitás növekedésének irányába hatott.

  mit kell inni férgekből felnőtteknek

  A szerzők a könyvben az evolúció nagy lépéseit tekintik át az első replikátorok sejtekké szerveződésétől az emberi nyelvkészség kialakulásáig.